Diskriminasi Kaumkah??

Posted by hudhud cool , Saturday, December 24, 2011 6:33 AM

Semalam, ari jumat, aq ngan kawan aq rancang balik utara.kg aq laa... Tiket bas kitorg kul 1.30 ptg.. Sampai je kat pudu 2, kitorg trus la pegi kat kfc,melantak puas2 dlu. Then trus pegi surau dy. Pastu makcik yg jga surau 2 dgn mka berlgak giler trus sound bila kitorg nk msuk,
" adik,arini laki je.pompuan xleh masuk!" begitu la tegasnya. naik bulu roma aq.. aq pon tny r blik..
"err..pastu pompuan nk smayang katna??" macik tu trus jeling aq smbil jawab blik.
"xtaw..surau kat lain kan byk lg?? kat pasaraya kat luar tu pun ada." aq tgk jam...kul 1 dah...bas pkul 1.30. cmne la aq nk pegi cri surau masa2 cmni... so,aq n cik mulaikah trus blah dgn muka bengang. so aq truskan r misi tuk cri surau tp mlgnya lgsg xde kat stesen bas yg cntik, besar, lg berprestij 2. so aq pon wonder, kalu ari jumat gadis2 ayu cam kitorg ni mmg xde tempat la nak pegi smayang? yes mmg bas akan behenti tp bkn sume pacik bas nak benti lame kat satu2 tmpat. Aq igt ag aritu..di hari yg lain, masa yg lain, aq kna hon ngn pacik bas sbb lmbt. aq lmbt pon sbb pegi smayang la..adoi.. so smalam pon aq cri surau xde, mmg hangin la 1 badan aq!!
So aq pon igt nak maen redah masuk bilik polis je, nak smyg dalam 2.. pacik polis pon xde msalah nk kasi kitorg tumpg smayg.. (amacam??baik x pacik polis 2??ha...baik woo..seb bek mulaikah yg bermata bulat tu yg ckp ngn pacik 2..masa tu aq dah dilanda setan dah..keja nk ngamuk kat org je...so, aq malas nk ckp ngn sesapa..) pacik tu kata masuk wktu bru leh msuk bilik polis 2...so kitowg yg dah berwudhuk dalam bilik air BERBAYAR(sbb bilik wudhuk wanita kat surau td kan tutup.bongok kan??nak amek wudhuk kat c2 pon xleh ke??huh..annoying~) trus la g merayau. kitorg g tnya kat pacik jual tiket,blh x tgu kitorg kejap,nk g smyg..dy kta xsempat pulak... trus x jd smyg sbb dy kata bek trun ke platform skang sbb bas dah nk smpy. Hadoii...alamatnya aq kna hon lg laa...aq pk tu je dalam ati.. tp seb bek r pacik bas baik...dy tgu je aq smyg.. lek je..(sbb aq dah gna suara aq plg lmbut skali nk sruh dy tgu aq...ngeh3..or myb tujuan aq tu xslah so dy tgu je aq..)
nk taw x aq smyg katna?? aq smyg kat bwh gazebo sbb kat RnR tu pon sengal gak xde buat surau.dunia ni mmg akhir zaman la..so spnjg ari aq asik bengang sbb xde surau.seb bek aq bwk kain smyg..kalu x?? dosa hangit la aq n mereka yg mnjdikan aq bgini jga berhangit jgak...huhu...
so kat cni bkn aq nk berlagak ustazah ke ustaz ke...tp aq cuma nak sarankan yang kat tempat2 umum tu..tlong la wat surau..bkan nk sruh wat cntik cam mahligai pon tp at least bg la tmpat yg bersih, selesa, dan senang tuk kitorg umat islam, xkira la beliau LELAKI atau POMPUAN wat kerja ibadat pada yg maha Esa... ewahh~ hehe... aq pon xtaw la bape org yg terpksa tggal smyg or just abaikan smyg dorang sbb xde surau or masjid kat stesen bas n tempat2 RnR semalam. sbb aq tgk masa aq trun nk g smyg smbil bwk kain smyg aq yg dah lusuh tu(sbb kain smyg tu mk aq pny..kua3..bkn sbb lain ye para pembaca..hehe) ramai yg ilek2 agi..masa tu dah nak pkul 4 dah pon.. or aq xtaw la bas tu dah benti kat tmpat lain b4 that n aq xsedar, itu aq xtahu sbb aq ni mmg kaki tido n aq mmg tido je sejak duduk kat kusi bas tu smpy la smpy ke butterworth. aq trjaga skali je sbb trigt nak g smyg..hehe... truk kan??
jadi wahai pembina2 atau pemilik2 atau sesape sje la  yg incharge dalam hal nih..tlg la kitorg or muslim ni.. buat la surau ke masjid ke sbijik kat bangunan korg tu.. and kalau surau tu guna tuk smayg jumat macm kat stesen bas pudu tu, tlg la wat bilik spare tuk golongan wanita yg xsmayg jumat ni...jgn la sampai kitorg tetiba gi smayg jumat ngn golongan2 lelaki ni plak...dahsyat sgt plak nnt... tu je sesi luahan perasaan arini..time ksih...n harap sesapa yg bca ni pegi la kasi taw kat org yg incharge psl hal ni...2 pon kalu korg knal la..hehe.. sekian~

Awek <> Bas <> Abg Hensem

Posted by hudhud cool , Monday, November 28, 2011 10:21 AM

Kisah bermula bila seorg awek beli tiket last menet masa ari raya... (psstt : awek tersebut bukanlah aq!!) tp tiket abis plak... tp awek berkenaan terus dan terus mencari dan ting!!! ...awek tersebut dah dapat tiket tp bas tambahan but ok what sb awal... (maybe sbb pacik jual tiket tue terpegun dgn kcntikan awek trsebut... ok la,aq gtaw hal sebenar...pacik tu tension sbb awek tu asik lalu lalang depan pacik tu smbil wat muka mcm kna baling sambal belacan 20 ari.) Jadi selesailah cabaran pertama awek tersebut... 

smpai je kat platform tue, awek tersebut terpandg seorg jejaka ensem tahap karma. muka dy ensem giler smpai boleh nk melawan kehenseman rajagobal yg mmg trkenal kehensemannya... lalu awek tersebut try la usha2 mamat itu yg mirip wajah abg badrol kapten harimau muda. (ok...tipu je...) kemudian (nak pendekkan citer...) tauke bas mula mncari2 peserta bas tambahan. (peserta : awek tersebut,abg ensem dan angkatan beliau...) Lalu semua org menanti2 apakah rupa bas trsebut... *semua org xpect bas tersebut sama macam tembikai yg ditukar mnjadi bas transnasional kelas pertama tetapi rupanya adalah seperti bas yg bertukar mnjadi belacan. awek tersebut sempat lg beristighfar...mengharap bukan itulah basnyer tp...huh~

semua org berpusu2 naik belacan berupa bas tersebut... disebabkan awek tersebut memakai tudung yg berbelit2 (kononnya vouge!!) awek tersebut telah terlmbt menaiki bas tersebut kerana tdungnya asik tersangkut kat krusi org... haiii...apalah malangnya ari tersebut... hanya 1 tempat je yg tgl. nk bg sdih citer, krusinye rosak pulak... bila ditoleh di sebelah,sesusuk tubuh sasa sedang memerhati. "OMG!!!! Abg ganteng td lorh..." lalu awek tersebut trus duduk dgn memasg niat buruk iaitu ingin mengort abg ensem trbabit.

2 jam berlalu, si awek n si abg ensem tersebut lgsg xckap pape... dorg asik tido tido dan tido smpai krusi dorg dah melekit dgn air liur basi... tetiba.....
KRING!! KRING!! (ini nada dering dri nset model 3310)
"emm...yes mum..."awek tersebut dalam mamai2 trus ckp tepon. 
"where r u???" suara kat sna plak bnyi...
"err..."awek yg buta geografi trus pndg abg ensem yg nyata terkjut dgr suara guruh awek tersebut. "abg...kita katne??"
"owh...kita kat kampong cencalok..."jawab abg ensem smbil wat muka macho... lalu awek tersebut tersenyum manis selepas bercakap dan menekan punat merah kat tepon...
"err...abg...umo abg braper???"awek tersebut dah mula buat xmalu.
"18 tahun jew...xleh ngundi agi!!"'abg' ensem td jwb blik... tersentap la si awek sbb mmg 'abg' ensem tue muda dri dy... huhu...baru nak ngort... lalu awek tersebut trus diam smpai mereka tiba ke destinasi...huhu~

abis dah citer...ekceli nak ckp...sok aq nk nek bas blik nogori sombilan...huhu....hopfuly leh jmpa abg ensem...ngee~ 
psstt : jodoh ada di mana2 hatta stesen bas skalipon...kuang3... cerita hanya rekaan, xde kna mngena dgn yg sudah mati atau yg bakal mati... :-)


Secret Garden- Wajib Tonton!!

Posted by hudhud cool , Thursday, October 27, 2011 10:36 PM


Secret Garden...
The korean drama that makes your heart beats nonstop...


" I have everything but I just need you who had nothing... "
Kim Joo Won

" Whatever happen, I will always be with you... " 
Gil Ra Im

  
sgt sukeeee citer ni...

uuuuu....sweet!!!

my peberet scene

Kim Joo Won <3 Gil Ra Im



If I Die Young - The Band Perry

Posted by hudhud cool , Tuesday, September 6, 2011 9:14 AM


IF I DIE YOUNG

If I die young, bury me in satin
Lay me down on a, bed of roses
Sink me in the river, at dawn
Send me away with the words of a love song

Uh oh, uh oh

Lord make me a rainbow, I'll shine down on my mother
She'll know I'm safe with you when she stands under my colors, oh and
Life ain't always what you think it ought to be, no
Ain't even grey, but she buries her baby

The sharp knife of a short life, well
I've had just enough time

If I die young, bury me in satin
Lay me down on a bed of roses
Sink me in the river at dawn
Send me away with the words of a love song

The sharp knife of a short life, well
I've had just enough time

And I'll be wearing white, when I come into your kingdom
I'm as green as the ring on my little cold finger,
I've never known the lovin' of a man
But it sure felt nice when he was holding my hand,
There's a boy here in town who says he'll love me forever,
Who would have thought forever could be severed by

The sharp knife of a short life, well,
I've had just enough time

So put on your best boys and I'll wear my pearls
What I never did is done

A penny for my thoughts, oh no, I'll sell them for a dollar
They're worth so much more after I'm a goner
And maybe then you'll hear the words I been singin'
Funny when you're dead how people start listenin'

If I die young, bury me in satin
Lay me down on a bed of roses
Sink me in the river at dawn
Send me away with the words of a love song

Uh oh (uh, oh)
The ballad of a dove (uh, oh)
Go with peace and love
Gather up your tears, keep 'em in your pocket
Save them for a time when you're really gonna need them, oh

The sharp knife of a short life, well
I've had just enough time

So put on your best boys and I'll wear my pearls 



love this song like crazeyyy...

Ni Toilet??

Posted by hudhud cool 8:50 AM

okeh...semua orang perlu toilet... kalu kita jenjalan sure kita cari toilet punya. sbbnya tnpa toilet, siapalah kita...ewaahh... haha... aq nak tunjuk toilet2 pelik kat dunia nih... enjoy the show....

ni toilet gerak
mulut punya version...yucks...

sgup ke nk melepas dalam nih???hehe...



style daun terup daa...

okeh....toilet ni mmg buat naya kat org..haha...
Ada jugak yg pakai toilet ni as their chair kat opis...haha... xtaw la kalu dy xckup bajet atau bizi sgt smpai xsmpat g jamban nk melepas... ahahahaha...xcaye??? nah...tgk ah...


Ni plak rekaan penutup tandas....kalu nak oder tekan SINI...


okeh...sekian...

Posted by hudhud cool , Friday, August 26, 2011 5:02 PM

ari ahad nih aq n my family dah nk blik kelantan..hehe...kampung aq la tuh... aq n adik bradik aq lgsg xkemas baju ag...t org kata eksaited nk blik kmpung plak...posa pon xabeh agi,kalut nk beraya..hihik... nak wat cena... aq tgk ada org kat kwsan umah aq 3 hari posa da psg lagu raya...hah...nk kata pa???haha...

tp kalu blik kampung, sure aq akn rndu sesuatu...kuakuakua... as aq dah menghafal dgn jayanya schedule citer2 besh kat tv...so aq sure rndu giler kat 8 tv sbb kat klante ner ader 8 tv... huhuk...
 aq sedih...

citer korea yg aq tgk kat 8tv tuh mesti tgl lg 5 episod je...huhu... xleh jugak la aq khatam tgk citer tuh... 
huh...seb bek ade my soju...yeah~ papepon...windu giler kot kat klantan.... mish my pacik macik...kezens... n jgk lembu2 kat sna...ahahahaha.... sbb taun lepas xg beraya klate...(1st tym doe...) so...taun ni mak aq epi giler la leh blik klate...n yg bestnyer kakak aq ader jgk beraya skali...(xsmpat nk raya ngan dy taun lpas..uhuk...) so...raya kali ni best bg aq...ngeh3...

so...hopefully korg pon beraya dgn bahagia taun nie...n berharap kita leh jmpa lgi ramadhan n beraya lg taun depan...ngee~
peace~

SeLaMat ARie RaYa.....hehehe...

ayah dan kisahnya...

Posted by hudhud cool , Sunday, August 14, 2011 10:44 AM

Tadi haku, daddy, mummy, sisty, brady n my femeli g lwat my adik kat matrik dia. Sejurus je kitorang msuk ke dalam usus kereta, my daddy trus start enjin smbil ber'story mory' ngan kitowang... 

My ayah suke sembang2 ngan kitorang kalu dalam keta... (aq rsa sbb tu la aq xpenah igt jalan even jalan nk blik umah..huhuk...sadis...) Lalu ayah pon bercerita mengenai puasa...sbb skang kan bulan puase...ngee~

ceriternyer begini yer adik2...

ayah : semalam ayah pegi masjid dgr ceramah... sedap ceramahnyer... (ayah aq pegi masjid yang jauhnya kalu jalan kaki dari umah aq mgkin mengambil masa satu hari... *over* tp ayah aq nek keta...kitowang pegi kat masjid yg sekangkang burung je...ngeh3...)

kitorang : *memandang sepi kepada ayah sbb dah taw hobi ayah mmg suka story mory.

ayah : penceramah tuh buta. tp pandai dy bg ceramah. dy ckp org berpuasa ni ibarat kain pelekat...

aq : hah?! (dalam ati aq terdetik...pehal kain pelekat pulak...xde ketan lgsg...kain pelekat mna??gajah duduk ke,gajah berdiri ke, gajah sengih ke?? konpius tol r...)

ayah : kain pelekat sma cam org puasa. cuba kita pegi borong kain pelekat, beli 30 helai pon kita bleh angkat sengsowg... sbb ringan... pastu kita pon blik r umah... boh la air sbb nk bsuh kain pelekat tuh.. kena basuh dulu kalu nk pkai kan?? (kelihatan kakak aq mengangguk2 kpalanya...walopon ayah aq yg tgh drive tu xnmpk pon dy angguk2 tuh...)

ayahku berkata lagi : pastu pas bsuh nk kna bwk g jemur kn?? kain tu bsah agi...tp kita nk angkat ken tu sengsowg xleh...sbb berat. beza sgt dgn msa dy kering td... org puasa pon sma la... masa puasa ringan je... tp pas berbuka suma berat... bukan berat badan tp berat dosa... sbb buka posa ikut nfsu.. g bazar beli berguni2 makanan tp bila berbuka x abis pon. so,membazir di situ whai ank2...

aku : aha..aha... lgi2 dy kate ape??? ce cite...ce cite... (lalu aq berkata dgn nada xcited dan cumel gituh...)

ayah : so... bila nk kurgkan berat kain pelekat itu, haruslah kita memerah airnya... then sidai la baju tuh... tu pon xreti ke?? ala...proses biasa kita sidai baju... tu je citernye... abih dah story... (lalu aq menganga dgn luasnya smbil wat muka unbelievable...apehal nih?? aq bkn tny sal kain pelekat dan cra menyidai...huhuk...)

ayah : haha... (my daddy men ketawa plak..cisss....) pastu malam tuh kita kna la gi smyg trawih... wat ibadat... itulah cara nk perah dosa dan ringankan badan dari dosa...sekian...

kitorang : owh...begitu...

jadi...begitulah kisah ayahku... end of the story... ngee~ peace no war!!!

SURAT BALAS UNTUK ABG SEPETKU YANG JAUH...

Posted by hudhud cool , Wednesday, August 10, 2011 10:33 AM


"to : Abg jamal sepet yg jauh di sana....
 from : saripah senah yg manis bak susu pekat manis

abang...mungkin abg sudah berkali2 meminang saripah...namun apakan daya... saripah tidak berdaya tuk mencintai abg. isk3...ye...dulu mmg nenek asik pksa saripah mkn besi berani...sbb tu saripah pon berani tolak pinangan abg jamal...(ten points to nenek...)
abang...sesungguhnya saripah sudah mndapatkan lelaki yg saripah mahukan slama ini abg...
dy jauh lbih rndah dri abg,dan dy bukanlah serendah abg jamal sepet...saya mahu org yg tingginya 151 cm..dan bukanlah setinggi 131 cm sprti abg jamal sekrang...
diameter idungnya lebih besar dri mrker abg dan mmpu mnyedut udara dgn jayanya...
dan dy...dy...ya....dy pak supar...atok abg jamal sepet...at least matanya lbih bsar dri abg....saripah xsggup abg...xsggup lihat kelopak mata abg yg sepet tu..sakit mata saripah ni abg....
selamat tgal abg sepetku....

 p/s : org main emel la skang abg.xmen r surat...abg supar jga tau kok...haha...

Posted by hudhud cool 10:05 AM

sumtime aq rsa pelik ngan dunia nih...tp mmg byk bnda pelik yg jadi kat dunia ni... yelah dunia ni xadil...hehe...sbb tue kita kna nikmati je...
salah satu benda yg aq pelik, sumtime in certain cndition, we need to do sumthing bad tuk kebaikan... cntohnya... kna bunuh org jahat so that org len leh idup happy,mcm yg robinhood wat.pastu cntoh len is like sumtimes we must hurt sumbody so that that sumbody wont hurt anymore.. hmm... kan aq dah ckp mmg idup ni xsalunya indah...ngee~
satu lagi bnda yg aq rsa pelik is manusia ni xsempurna but people olwez nk yg sempurna. myb dah jd sifat manusia sukakan kesempurnaan. aq bg cntoh... bila org nak kawin... mst people yg dtg knuri tu nk tgk pengantin. yelah...pengantin pon nak jgak org tgk dy. kalu x xdela dy pkai baju pelik dri org kan??hehehehehe....
from that people will judge. maka terjadila cnversation di bawah...

kalau pengantin dua2 sama padan...

cik jenab : emm...sama padan sama cntik... macam pinang dibelah 15...
cik jenab : yelah jenab...padan benor... mst bahagia la idup diorang...

kalau pengantin perempuan cntik tp...laki dia xcntik...

cik kiah : tgk tu cik bedah... cntik btuk bride tu ye?? 
cik bedah : ha'ah la cik kiah....tp tgk plak laki dia. ish3... cmna la dy bleh pilih laki cmtu ye?? kurus kering mcm penagih dadah je...ish3...
cik kiah : yelah cik bedah... ntah2 dy kawin ngan laki 2 sbb duit laki tu kot... aq dgr si lelaki tu ank dato'.

kalau pengantin laki ensem cam kim bum...tp...pompuan dy xseberapa...

cik siah : ish...jeles pulak aq dgn minah ni...dpat laki punyalah ensem... mcm kim bum gitu...
cik bedah : ish....msti dy pkai nyk pengasih nih... budak skarg ni siah... bkn boleh percaya.

kalau pengantin dua2 xseberapa...

cik munah : emm...meriah jgak knuri nih...
cik bedah : nsib la dia kawin org sama mcm dia jgk... sesuai la tu... anak dorg nanti mst sama mcm dorg nanti...


 sesungguhnya perbualan xbermoral dan x sedap taik tlinga mndengar nih trjadi... wahai makcik2 yg slalu xpuas ati...sedarilah bhawasanya jodoh itu ketentuan tuhan. sudah ditentukan bagi kita siapa jodoh kita dan cuba la cari org sehensem brad pitt skalipon, tp kalu jodoh kita dgn org yg ala2 the beast dalam beauty n the beast tuh, xkemana... pasangan kita mgkin xsempurna kerana itu adanya kita untuk mnyempurnakannya... hehe... kalu nak jgak yg sempurna...jgn kawin dgn manusia. klik SINI ADA SURAT CINTA.



BEN ASHAARI : RAMADHAN #1 : SAHUR DI KALA BUDAK

Posted by hudhud cool , Monday, August 1, 2011 1:02 AM

sila klik SINI

Dulu tym budak2 aq xde la suka sgt nk bgun pepagi...dulu aq salu terpikir nape la bulan posa kita kna bgun pepagi sbb nk mkn. bkan ke t kita mkn jgk sok... hehe...(yelah,dulu tym bdak2 mna aq taw pape pon...) tapi ayah aq akn trus angkat kitorg (dulu tym kecik,aq rgn je...) and sedar2 kitorg dah ada kat depan meja, ats krusi smbil tgk hidangan sperti gambar di bawah....

Sedap doe.....


jadi itulah pengalaman sahur zaman budak aq. papepon, walopon bgun pagi xde selera nk mkn tp bila tgk mknn 2 cam bes, kitorg (aq dan adik bradik aq ler...) tetap mlantak dgn jayanya...ngee~ (T_T)

psst : kalu nk join segmen ni, u can click HERE. and kalu minat nk taw resepi gulai aym 2 klik r SINI.

Segmen Sepit:Aku Suka Kau

Posted by hudhud cool , Thursday, July 28, 2011 7:32 PM


 SEGMEN SEPIT : AKU SUKA KAU


Ok...arini aq join segmen sepit ni...dalam ni dy swoh aq ltak pic orang yg aq suka...aq mmg suka gila kat dy ni...
aq rsa kalu dy xde dlam dunia ni, aq pon xtaw la ape akn jdi..sure idup aq sunyi gilew...n kalu dy xde, mesti mata aq pon dah xde mood nak tgk pape dgn xcited pon...hihik...over plak...hoho...so sape yg aq ske sgt nih???

ni la dia....uuuuu....

haa.... ni laa.... Ben Wong... kuikuikui...ok...aq ska beliau bkn sbb beliau smat atau sbb spek beliau atau sbb rmbut rambut beliau (neway..rmbut beliau ada rupa kuih sepit ah...)  aq suka gila kat beliau sbb mamat yg korg tgh tgk ni is a kartunis.pernah korg bca komik Le Gardenie x??? haa...dy ni la pelukisnya... nak tgk lukisan dy x??? meh aq tunjuk...

hello...sy orange :-D

hye...sy apple. orange suka sy...hihik...sy pon cam suka gak kat dy..hohoho...

yo... aq kiwi. aq kwn bek si orange...aq xsuka lemon...n aq pompuan k...

hello... sy lemon. sy suka orange gak...

cntik kan lukisan dy....admire gile kowt... wahaha....idi

so...kat sini kene ltak napew aq suka dgn blog sepit

aq suka sebab blog dy cntik...n stylo... so aq sgt suka design blog2 yg stylo ni... walopon agk gurly...hehe... n aq agak si sepit pon gurly jgk...haha..idup sepit...

kna tag 2 kwn...so aq nk tag...hehe...

org sy tag...

Thanks....ngee~

Posted by hudhud cool , Monday, July 18, 2011 12:41 AM

Kak aq xde kat umah mgu ni...10 ari beb..lma jgak r...tapi xpe la...aq bkn nk cter psal kak aq pon.hehehehe...

ok..lets go to the main story...aq nak citer sal prangai dak2 muda zaman skang yg bg aq, uuuugghh...tlg la...like hell kowt...(mka mnyampah gilew..)

ok...semalam pkul 11.50 malam kitowg smpy kat penang sentral or lbih dikenali dgn jeti(ala...stesen bas kat bttrworth tu la...huh..) then tgu kak aq berangkat dgn jayanya ke kl.. ok tym tgu bas kak aq tu jalan,kitowg duduk melangut dulu kat depan bas tuh smbil merapu merabai... then tetiba adik aq ngis,so ayah aq bwk dy jenjalan ckit.

then ayah aq stop depan sorang bdak muda (laki yer...) yang tgh smbang dgn pompuan mna ntah. kwan dy kowt... then dgn RUDEnyer tetiba je bdak laki yg bajet ensem n bajet baik tuh ckap...

 "tepi ckit leh???"   
ok...aq xtaw muka dy cmna msa ckp cmtu tp aq rsa sure kuang aja gila sbb tetiba ayh aq mai kat aq n cerita dgn muka bengang tahap cipanzi yg bakal meletup kena bom atom. well...jarang ayah aq nk tnjuk perangai bengang dy dgn org yg lgsg dy xkenal xcept org tu wat sumting yg damn bad. then ayah aq psycho dak tuh smpy dy malu giler... nmpak sgt salah tu.. apsal nk malu bro kalu lu x salah.... buuuuu... wat malu kompeni je bro....(suka bila kata cmtuh!!!muahahaha...)

camner ayh aq psycho dy???hahaha...ekceli aq pon rasa truk dgn cara ayah aq psycho budak tu...mmg org psycho pon kalah tgk ayah aq psycho. well...meh aq gtaw korg.myb korg leh guna kalu nak psycho sesaper t..kua3...
  1. pegi kat orang yg korang nk psycho tu.
  2. berdiri depan dy dan tgk dy tnpa berkelip kelopak mata korang...fokus pandangan korg kat budak tu jer...(part ni aq turut mmbntu ayah aq untuk tmbh power tenung tuh..)
  3. pastikan korang wat muka xpuas ati n muka korang haruslah bengis dan menakutkan.
  4. tenung budak tu lama2 (err...ayah aq tenung budak tu dalam 5 minit...hehe...hebat!!!) n pastikan dy malu ngan korang dan myb dgn org di sekitarnya...
  5. ok...kluarkan ayat keramat korang... "ang xda otak ka???where's your manners?????"  smbil wat mka tegang.
  6. ok...tym tuk blah...bg ruang dy pk sniri...haha

 lepas ayah aq psycho mamat bajet tersebut, trus ayah aq blah...n aq nmpak budak tu wat muka xpuas ati kat ayah aq...tp mmg dy salah pon.sbb ape???sbb diorang sembang kat tmpat org lalu lalang...pastu kalu ada owg halang then its nrmal.xpayah la nak wat kuajaq plak...buuu...apa slahnya guna bahasa bek ckit..seperti...

"abang,maaf.tapi blh x tepi sikit. terima kasih ye abg." :-)

haa....kan manis sikit bunyinya tuh... tlg la...plis respect to the elders..kata budi bahasa budaya kita..ye x???


2 PiLiHaN

Posted by hudhud cool , Saturday, July 16, 2011 11:15 AM

Lama x buka blog kan???sebabnya aq dah bertuka keja dripda studnt sengal yg mlas bca buku kpada baby sitter yg sgt bz melayan kerenah adiknya sbb asik nak game keta je... *sigh* btw.. i'm not gonna write bout my little degil brother but about hidup mnusia kat atas mka bumi yg terchenta nih..

well..dalam hidup mnusia nih kita salu diberi 2 pilihan.wether u wanna do it,take it,grab it or u wanna let it go n change noting...but before making any decision, kita kna jgk ask ourself about wether the decision yg kita wat tuh btul2 tepat tuk kita. thats why la dlu kita ada blaja psal the road dlm literture english tym skola mngh..(ok...aq dah x igt dah form baper blaja) 

mcm mncri kwn, we need to decide who gonna be our fren. everybody yg kita jmpa ada 2 probability. wether we wanna take this gurl/boy to be our fren or not. then after we decide baru la ada probability yg len, wether we wanna tke them as our best fren or as only fren or just a little nobody in our life (or whatever). 

 so...our decisions make who we are now... so, be brave to make a decision and be strong when u make that decision. ok...dgn ini berakhirlah slot merapu bersama miss hud dgn versi rojak xbtulnya. tq... *smile*

Air Dicincang Tak Putus-putus

Posted by hudhud cool , Sunday, July 10, 2011 10:41 AM

Pernah gado ngan adik bradik?? Tu persoalan pertama yang aku nak tanya korang. Pastu bila dah gado, penah tak rasa diri cam x bersalah? (padahal kita la yg bersalah sebenarnya..kihkihkih...) pastu bila mak kita backup adik/kakak/abang..(sbb kita yg salah kan..msti la backup di pihak yg benar...sesungguhnya jalan yg benar itu lurus...ok xde kaitan..)
tpi tym 2 penah x rsa cm nak tuka parents or asking diri sniri nape aq xlahir kat mak len...nape mak ni...penah x...penah x????!!pastu pikir nape la aq ditkdirkan idup dgn mnusia2 yg xpenah puas ati ngn aq...(sbb aq gado ngn dorg kan...haha...skali lg aq rsa cacat di situ..)


well...dulu tym kcik2 aq salu la rsa cmtuh...ntah pape kan...meroyan gile kot...emm...tp bila aq majok lama2 dok lam bilik ngis lma2...(yeke????persoalan di sini!!!) aq terpikir la blik...kalu aq dok ngn family len, dorg akn lyan aq cmni ke???ntah2 lgi truk dri ni...pastu ntah2 aq kna jual kat siam jd bibik ke..amah ke...tukg sapu ke...or plg truk kna culik then kna kerat 18...xke 'the other' family aq 2 x tnteram dihantui aq???


pastu kalu aq leh tukar2 mak...aq nak tukar cmner???g msuk blik lam prut mak owg len???or wat cam citer cina 2...klahiran smula???tp kalu kita ada mak len,mak kita tue sma ke mcm mak kita yg skarg???sama ke???beb....xsama kowtttttt!!!!!! sbb dy yg kndung kita 9 bulan, dy yg susah alah2 sgala sbb kita...so dy dah knal kita sjak kita dalam prut dy lg... so...ape yg ALLAH dah bagi kat kita tue adalah yg terbaik yg kita dapat...hehe...


korang penah dgr kan cter baby tkut nak dtg dunia sbb  xde mlaikat nk jga dy. then ALLAH ckp baby da je mlaikat yg nak jga dy....mlah jga dy dgn bek lg...mak kita kan malaikat tue... so..ape yg DIA bg kat kita tue mmg dah terbaik buat kita...jadi sayangilah mak kita...adik bradik kita..sebab my ummi salu ckap, kalu kita susah tym da besar t...kita cma da family...sbb dorg plg rapat ngan kita, so nak mntak tlg pon ngan adik bradik kita jgak...so...jgn la cipta jurg antara adik bradik...peace~~~


pesanan khidmat masyarakat dari pihak penaja Miss Hud... ngee~~

dah besaq rupenya...

Posted by hudhud cool , Sunday, June 26, 2011 4:38 AM

bla korg sedar korg da besar???


jawapan aq no 1: bila aq tgk bhawasanya aq telah mnjadi tinggi. lbih tinggi dari parents aq.. (kejutan budaya aq sebentar... =.=' )

i am taller than u are!!! muahahaha...


jawapan aq no 2: bila mak aq salu kata "dah besar dah anak umi..." haaa...semput aq dengar... menakutkan sbb dengar cam aq dah xleh dok bwah ketiak mak aq lg...huhu... sdih laa... isk..

jawapan aq no3: bila aq salu dgr kengkawan aq salu je ckap sal kawen!! Dulu msa drjah 1 kitorg xsalu ckp sal kawin pown... huhuk... 

will u marry me??? (mata blink blink)

jawapan aq no 4: bila aq g umah orang kat kampung, makcik2 salu cakap dengan mata besar dorg... "laa...dah jadi ank dara dah dy... dulu rasa cam baru tinggi pinggang makcik." huhu...dorang mmg sengaja nak membuatkan aq taw yg aq dah besar...so aq kna behave pon mcm org besar which smpai skang aq cuba tp asyik fail je...hehe...

aq kna jdi cmni ke???

or cmni ke???

or mcm ni???hehehehehehe...

adikku sayang

Posted by hudhud cool , Friday, June 24, 2011 2:12 AM

aq ada adik...(macam la aq sorg je ada adik kat dunia nih...hoho...LOL) adik aq ni nmanya afifi. antara kitorang adik bradik, aq salu lupa ckit kat dy... aq kasi situation la...


kalu ada owg tny aq..
"adik bradik ada baper orang???"
apa aq jwab ialah...
"saya ada 5 org adik bradik..."
padahal aq ada 6 adik bradik...mmg sadis penyakit 'lpa adik' aq nih.. tp aq bkan salu x igt dy..aq salu xigt tym situasi cmtu je, sbb aq dah biasa sebut 5 adik bradik..(adik aq ni lahir lmbt ckit..beza umor pipi n kakak atas dy 10 taun taw...) 
apa aq nak citer is...

tdi,mksud aq baru je tdi...aq dan adik 3 taunku ni men nyanyi2 lagu...ala...lagu tym bdak2 tue..
pastu tetiba azan...pastu dy kata kat aq...
"kak da...syyhh...diam la...2 lagu allah...syhh...diam.."
aq yg mmg sparuh pekak ni xdgr plak..(ekceli lebih kepada xcaya..wow..adik aq baru umor 3 taun,xkan la dah tahu kalu azan kena syp.) so aq sruh dy ulang ape yg dy ckp.
"syhhh...kak da..azan la...diam.."
So...kat sini aq cma nak ckp, kalu dak kcik cam adik aq pon bleh diajar tuk hormat azan, kita yg berpikiran matang lebih mmpu untuk mghormati azan...
sekian dari saya...
adik aq lelaki ya...hehe

ni tym dy umor setahun.hoho...bulat gila...

ni kat blakang umah aq...hehe...dah besa...


home sweet home~

Posted by hudhud cool , Thursday, June 23, 2011 12:33 PM

setelah penat kpala aq otak aq berpikir nak blik ari rbu aka pnteng klas bi wa mnakahat or stay tuk tido lam klas yg aq rsa aq akn stil xphm pape jgk,aq pon amek kptusan bernas dgn mmbwa diri dgn bas blik kg halamanku,pnang dgn rsa hepi walopon idup aq malg xdpt beli mcd...huuu....(pelik gila mcd semban tutup kul 10..frust menungging aq!!waaa!!)


but blik umah sgt epi sbb dpt jmpa my beloved sis...lma wooo xjmpa.staun kot..seb bek dy xbrubah,,aq bru imagine bdan dy dah jdik cm belon sila hghlight..hehe
n dapt jmpa my sweet baby bro la...mkin pndy...oleh sbb skang aq dah blik jd dgn jayanya kak aq yg satu itu telah mlpaskan tggungjwb sbg kakak aka pngasuh pipi (nma adik aq..) kat aq..
jdi aq sgt bizi mnjga adik aq 2 sbb asik nak men gme je..dgn lappy yg asik shutdown sniri jer... (hampeh punya lappy.xgna ang... ingkar dgn tuan sniri.cissssss...
tp bes jgk lyan adik aq 2..sbb kalu kat nilai pon aq asik trigt kat dy..everyday taw!!(aku kakak mitali. contohilah aq!!!)
adik2 aq yg len, sok suma blik..uuu....epi banget!!so xrugi aq ponteng xhadir(sopan skit bnyinyer krana aq gadis sopan..hehe..) kelas.
so...2 oll my pren..aq dah slamat blik umah...doa aq nak lg blik nilai amek test sbb ati aq dah mlekat kat cni.rsa cm xnak blik sna lg....

Untuk Kamu Yang Istimewa!!

Posted by hudhud cool , Wednesday, June 15, 2011 8:24 AM

I feel good today walopon tdi stress gila smapai nak ckap ngan org pon malass... 
(suma gara2 elsp yg aq nyusahkan khidupan aq yg aman ni..cis!!!) but stil feel thankful coz i have my frens by my side..hehe...
and bersmbg ngan seseorg yg for me is realy special fren to me!! beb..tq...sayang gila kat ko...from deep of my heart!!haha...
sbb sume citer dy makes me laugh
and makes me feel epi jew...so penykit stres aq yg mkin kronik ni pon berkurangan la...hehe..
and aq rsa sush nak dpt kwn yg mcm 'dy' and 'diorg'
sbb 'dy' and 'diorg' semua important to me..sbb skang susah nak jmpa kwn yg sehati n sejiwa dgn jiwa kosong aq nih..so..thanks for being my friends...realy appreaciate u oll as my best fren eva!!!



gambo yang xde ketan ngan entry... akibat dri saki baki stres yg wjud dalam pale otak aq yg tgh serabut ni..


Posted by hudhud cool , Friday, June 10, 2011 1:13 PM

Dulu aq salu curious bila aq nak dpt kwn bek ni...
sbb aq salu jeles ngan kak aq..nape la dy salu dpt kwn yg cam best ea...
so aq salu trtgu-tgu la bila aq nak dpat kwn bek ni... tp ekceli aq je yg x sdar, hbgn 2 bila kita appreciate,then akn mmbuatkan the chemistry mkin rpat..

aq bg cntoh la...tym aq kat skola, bg aq kwn kat sna mmg best gila babas but the chemstry between my fren la yg xkuat sgt..tiap taun sure tukar kwn... aq pon xtaw nape...sbb jdual xsma n kita xsalu jmpa kot..
but then aq jmpa ngan makcik ni...aq xknal dy pon,dy pon xknl aq pon..tp tiba2 je sruh aq tman dy g sumwhere...aq ikut je la...pas2 tiba2 jd kwn baik...hmm...idup ni kdg2 weird taw...aq pon rsa plik bout cra kitorg jd kwn bek...haha

lg 1 cntoh..tym matrik...ari first msuk bilik,salunya aq mmg la senyap n xjd dri sniri malah aq pon xknal aq ni sapa salunya... tp tym matrik, aq pon xtaw la nape meter peramah aq ni tgi sgt smpai nak meletup...haha... sbbnya,aq smbg ngan rum8 aq smpai tgkat bwh pon dgr stiap butir yg aq ckap kat dy... dan rum8 aq 2 pon salunya senyap je(dy la yg ckp...) tp bila jmpa je aq, trus jd bising thap gaban... 

so aq cnclude, untuk ada hbgn yg akrab, xsmestinya kita kna pilih kwn 2...
sumtym, kwn 2 mmg dah ditkdirkan berjmpa dgn kita n trus mlekat di hati kita...
and ape-ape pon...human realy needs fren 2 survive...coz without them, kita bknlah sesiapa...


kungfu panda 2 best beb!!!

Posted by hudhud cool , Saturday, June 4, 2011 10:02 AM

good day everyone...

tdi aq bru lpas g the mines,knonnya nak g tman si min bli cincin tp last2 aq g tgk wyg ngan dorg..

haha...kitorg memula nak tgk cter karak tp dgr cam xbes then cncel r...

pas2 nak tgk cter pirate of carrebean(xtaw eja plak...) tp malam sgt...aq nih sopan plus anak dara ala2 gadis mlayu terakhir...so xmen r blik mlam2...haha...

so last skali, kitorg tgk la cter kungfu panda...igt cm nak nyesal abiskan 12 inggit kat ctu...tp last skali kitowg kuar dgn hati yg nak berbunga plus isi prut yg trburai sbb cter 2 lwak gler...

so aq rsa kalu korg nak korban 12 inggit korg, bek g tgk cter nih dri korg mmbzir tgk cter antu yg tmbh nghtmare korg tuh...haha...

ni aq grab dri tenet je...hahak...cm gmpak kan???
to kemal n aini n min..superb best gler kua ngan korg....hehe...

Gulai Style Saya

Posted by hudhud cool , Friday, May 27, 2011 7:20 AM

                Aritu aq blik umah dgn harapan nak merasa masakan mak aq yg mmg letop tuh...pergh…walaweh la bila tringt…tp mlgnya bila aq ckp kat mak aq yg aq duduk umah sewa, mak aq dgn jayanya menyerahkan sudip, senduk, periuk dan yg swktu dgnnya kat aq.. (nak sruh aq mask la tuh..) so, mak aq pon ngajar la aq yg buta dapur nih masak gulai yg dulu aq salu fail tuh… alasannya seng jer… kan duduk umah sewa, kna la pndai mask…

        Jdi hakikatnya, memasak gulai itu sng jew… n xperlu la nak tkut dgn ape2 pon sbb sudip 2 xmkn kita pon…kuakuakua…
So cra nak mask gulai ayam adalah sprit brikut…
1.    Panaskan myk hga panas yer anak2…
2.   Masukkan la bwg merah, bwg putih, halia, bunga lawang, bunga cengkih, kayu manis n sewaktu dgnnya dan tumis smpai naik bau.
3.   Then, bancuh la serbuk kari korg tuh dgn air yer ank2..
4.   Masukkan la bancuhan kari korg tuh…
5.   Tgu smpai myk pecah…
6.   Haa…ni part best sbb kita akn cmpakkan aym yg dah bersih kat dalam periuk tuh n sebatikan mereka.
7.   Perah santan klapa and tuang kat dalam periuk td..kalu pekat sgt cmpur air ckit
8.   Masuk garam sesuka hati and gula sesuka jiwa korg jnji kena jadi sdap…
9.   Campak bwg besar. Amek pinggan, taruk nasi and apa lg…melantak la korg… hehehehe…

Selamat menchoba… ;-p

Ada Aku Kisah Ko Pandai Ke x???

Posted by hudhud cool , Wednesday, May 11, 2011 11:00 AM

Penah x korg tetiba ditanya ngan soalan ni???
          

            “u..u pndy masak x??”


Haha…apa korg jwb msa 2?? Ni mybe antara jwpn2 yg korg penah dgr,bru dgr or sedang dgr…
a) “asal yg ko nak taw sgt…lantak aq la aq pndy mask ke…xpndai mask ke…apa ko kisah???(atau singkatannya ‘AKK??’)


    b)   ”erm..sy pndai gak la masak..sy mmg ska masak pon… hehehehe… (smbil mata terkebil-kebil n hati berkata,betul ke apa aq ckp ni??)
    
      c) ”I xska mask…eww…its makes my hand dirty…nnt tgn I kasar taw… Besides..2 kerja bibik I,tgu I jdi bibik la bru I blaja masak!”(atau lbih mmbwa mksd “no way!!!”)
d
    d) “xpe…t I nak kawin ngan ank raja… I nak kawin ngan adik Prince William 2…t I hired la tukg mask rmai2..so, I dapat la makn sdap tiap2 ari…OMG!!!sukanyer I!!!”


    e)  Atau… “erm…cik nak mkan ape??jmput la dtg umah sy…t sy msk sdap2 tuk cik” (muka penuh keikhlasan)


    f) Atau… “sy boleh masak ckit2 jew…stakat potong bawang 2 saya mmg dah pro sbb asik 2 je keje saya…haha..”


    j) “em…awak nak resepi ape??t sy leh je tlg catatkan”


   k)emm…sy xbaper pndai tp kalu yg rgkas2 boleh la…sbb sy xkawin lg kot..t sy dah kawin sy pro la…”


    l) “bakal suami sy chef,so xpe..dy leh masak untuk sy…”


  m) Or “no komen..sy xnak ckp pape sal ni.”


So, mna 1 anda???haha…

Mars vs Venus

Posted by hudhud cool 9:27 AM

             Obviously pompuan and laki mmg byk beza. Banyak hal yang salu laki n pompuan xsama..cara berfikir, cara berjalan, bentuk tubuh badan (of coz la beb..) dan byk lg r.. tapi kat sini aq bkn nak ckp pasal suma hal 2..kalu aq ckap sah2 la smpai ke sudah pon xkan abis baca..ceh..skang aq nak ckap sal perbezaan dua jenis makhluk tuhan ni bezakan kaler atau omputihnya “colour”.
          1st skali…ce tgk, belek, perhati, tenung n blablabla yg skutu dgnnya gmbr di bwah…




          Well, lain gila kan the way girls think and the way boys think. Haha… (hmm,lukisan dy cntik.haha…) hmm.. pda pndgn aq pun girls lbih byk piker kalu nak bnding dgn boys. Aq igt lg tym aq skola dlu, ckgu aq ska ckp yg dak2 pompuan mmg sush nak cncntrate lam klas sbb dorg piker byk bnda. Tp laki pon sama jek sbb dorg malas nak piker hal cmplicted. Menurut ckgu aq la...
Tapi mst ada sbb nape DIA ciptakan boys and gurls berbeza kan… Kalu sama, cmna nak sling mlgkapi??hehe…

Aku Dan Blog

Posted by hudhud cool , Tuesday, May 10, 2011 3:44 AM

Assalamualaikum to all…
        Aq bru jer wat blog ni n aq pon xda la power cam senior2 blogger yg lain…em..ekceli aq mmg dah lma nak wat blog but aq xtaw plak nak tulis ape.hehe.. J sumone penah ckp kat aq,bila kita ada blog,suma kat skeliling kita pon would be interesting. Hah??betul ke??hmm...mybe..
        Td masa proses aq nak wat blog nih,aq dah separuh mati piker aq nak ltak tjuk ape blog aq nih,then finally I pick that title…hmm.. ekceli ada sbb aq ltak cm2..
1.    bnyi dy cam pasrah gila
2.  bkn ke blog ni utk owg yg nak curhkan isi jiwa,perut,usus blablabla…
3.  2 je kot…watpa byk2..tajuk blog je pon…
Nape plak aq wat blog?? Itu kan gampang…
1.    Aq nak tgk,btul ke suma sekeliling jd interesting sbb aq rsa idup aq ni cam biasa je…
2.  Sbb aq ska bca blog org kot…
3.  Sbb t aq nak ngamuk or maki or caci, sng ckit nak cter..hohohoho…(xda mksd ckp blog tercpta tuk memaki or mencaci org)
4.  Nak mntapkan bhasa melayu kot? (alasan ni leh trima x??hehe…sbb dah lma xblaja bm..asik bhasa arb je..walopon hampeh jgak!!! kua3..)
Hmmm…2 je kot aq nak tlis..dah xda idea nak mngarut dah.. Tata...