Air Dicincang Tak Putus-putus

Posted by hudhud cool , Sunday, July 10, 2011 10:41 AM

Pernah gado ngan adik bradik?? Tu persoalan pertama yang aku nak tanya korang. Pastu bila dah gado, penah tak rasa diri cam x bersalah? (padahal kita la yg bersalah sebenarnya..kihkihkih...) pastu bila mak kita backup adik/kakak/abang..(sbb kita yg salah kan..msti la backup di pihak yg benar...sesungguhnya jalan yg benar itu lurus...ok xde kaitan..)
tpi tym 2 penah x rsa cm nak tuka parents or asking diri sniri nape aq xlahir kat mak len...nape mak ni...penah x...penah x????!!pastu pikir nape la aq ditkdirkan idup dgn mnusia2 yg xpenah puas ati ngn aq...(sbb aq gado ngn dorg kan...haha...skali lg aq rsa cacat di situ..)


well...dulu tym kcik2 aq salu la rsa cmtuh...ntah pape kan...meroyan gile kot...emm...tp bila aq majok lama2 dok lam bilik ngis lma2...(yeke????persoalan di sini!!!) aq terpikir la blik...kalu aq dok ngn family len, dorg akn lyan aq cmni ke???ntah2 lgi truk dri ni...pastu ntah2 aq kna jual kat siam jd bibik ke..amah ke...tukg sapu ke...or plg truk kna culik then kna kerat 18...xke 'the other' family aq 2 x tnteram dihantui aq???


pastu kalu aq leh tukar2 mak...aq nak tukar cmner???g msuk blik lam prut mak owg len???or wat cam citer cina 2...klahiran smula???tp kalu kita ada mak len,mak kita tue sma ke mcm mak kita yg skarg???sama ke???beb....xsama kowtttttt!!!!!! sbb dy yg kndung kita 9 bulan, dy yg susah alah2 sgala sbb kita...so dy dah knal kita sjak kita dalam prut dy lg... so...ape yg ALLAH dah bagi kat kita tue adalah yg terbaik yg kita dapat...hehe...


korang penah dgr kan cter baby tkut nak dtg dunia sbb  xde mlaikat nk jga dy. then ALLAH ckp baby da je mlaikat yg nak jga dy....mlah jga dy dgn bek lg...mak kita kan malaikat tue... so..ape yg DIA bg kat kita tue mmg dah terbaik buat kita...jadi sayangilah mak kita...adik bradik kita..sebab my ummi salu ckap, kalu kita susah tym da besar t...kita cma da family...sbb dorg plg rapat ngan kita, so nak mntak tlg pon ngan adik bradik kita jgak...so...jgn la cipta jurg antara adik bradik...peace~~~


pesanan khidmat masyarakat dari pihak penaja Miss Hud... ngee~~

1 Response to "Air Dicincang Tak Putus-putus"

Pr!nche$s TeC!k Says:

hehe yup..no gap among siblings..dlu kcik2 mmg calu gduh, tp bla bsaq, wt mcm member ja... asam garam kehidupan.. :)

Post a Comment