nape tetiba je rasa cam ibu muda??

Posted by hudhud cool , Sunday, April 1, 2012 9:43 AM

Yup...hari ni tetiba aq cam rsa ala2 ibu muda gitu... Nape?? Yelah...sbb bebudak ada kat tepi aq, xke aq haru tetiba plak aq leh rsa camtu plak kan?? haha... Sebenarnya kisahnya bermula cenggini....

Pada suatu ari, sahabat gua bernama mulaikah(plik an nma beliau??hehe...tp mksud dy puteri kecik tw..) ajak gua pegi umah kezen dy. Sbb husband kezen dy outstation, xde sape yg nk jga ank dy sbb dy pon kna pegi meeting. Aq pon stuju r ikot. Aq pon bkn ade keja sgt nk wat kat umah sewa aq yg xde sesaper tuh... memula kitowg g amek anak2 kak faizah dulu.kak faizah ni spupu kwn aq tu la.. memula ank2 dy xsuka pon kat aq sbb aq kan muka x femilier...precaution dorg,bek xyah dekati manusia aneh ni... but then, bila dah smpy umah,tetibe je ank2 dy blh plak terjatuh cinta ngan aq. aq pon xtaw ape yg aq dh wat..hihik..ok,sebenarnya aq rsuah dorg. sbb aq asik sengih2 kat ank2 kak faizah ni...

Soknyer....kak faizah pegi anta husband dy naik flight bertemankan mulaikah... jd aq dan ank2nya keseorangan la kat umah... sejurus jer kak faizah dan angkatannya melangkah,aq dgr bnyi pelik kat ats umah..rupanya ank2 kak faizah dah nangis2 mnx mama dorg...aq dah panik...huhu...so,aq trus angkut dua2 org trun bawah sbb bilik aq kat bwah.aq pon rsa cam badang jgak r tym tu sbb aq bwak dua2 skali gus je...sbb dua2 nangis...so, aq tipu r dorg kata mama dorg pegi pasar beli ikan.perghh...bayangkan r...tym tu baru kul 5.30 pagi.kalu kat umah,tym tu aq tgh berdengkur lg kat ats tilam aq tu...

Lepas setengah jam,baru la dorang diam...tu pun krem jugak mulut aq menyanyi lagu kat dorg suruh dorg tido balik..tp ok la...sbb tu 1st tym aq menghadapi suasana ank2 ramai menangis serentak...fuh..gabra doe gua...sebelum ni adik aq.tp sorg je...aq leh gak kontrol,ni 2 org..lama skit nk kontrol..huhu...pas mama dorg blik,aq tgk dorg xtido2...trus la aq serahkan hak penjagaan ank tu kat mama dorg balik...itu 1st moment aq rsa cam ibu muda.

2nd moment aq rsa cam ibu muda plak time aq blaja kat umah kak faizah tu. sebenarnya aq blom siap repot kimia yg aq kna anta ptg senin ni.so in case nak siapkan, aq angkut la skali bawak umah kak faizah ni... so tym aq tgh bertungkus lumus siapkan repot tu...
ni haa...repot aq yg xsiap agi tu..

bebudak tu dtg kat aq sbb yelah...aq wat keje pon kat depan dorg..hihihik...saje je..sbb aq tw wat repot ni tensyen so kalu boring2 leh tgk muka dorg...xde la bosan gile...sbb dorg la aq xde la gile sgt hari ni sbb salunya tiap kali wat repot kimia,aq mst meroyan xtentu pasal..haha.. so saat tu mulaikah dah kluarkan ayat dy...
"Camni la kita kalu kawin time blaja ea??anak2 main tepi kaki je bila mama2 skalian baca buku...kih3"
aq trus terpikir...ye jugak ea...kalu la aq kawin tym blaja..wahh...xke mampos jgak aq nk jga anak2...dah la kna stay up malam2 sbb ank nangis,pastu nk kna pulun wat esaimen agi..ish3,mmg xmampu la aq...gerun jgak bila aq pikir...susah wooo jdi mak...huh..



haaa....ni la bebudak tu...yg gegirl tuh kakak.bru dua tahun...yg boboy plak adik.. bru 10 bulan haaa... tp thanks to mulaikah la... sebenarnya aq tlg je jga bebudak ni...hehe...mulaikah n kak faizah yg betul2 jga dorg...tu pon aq dah rsa cam ibu muda..hihik...bru berangan nak kawin muda, xjdi laa nmpknye...hehehe...(gatal plak aq nih...=) )

aq sempat gak amek gambo ngan mama dorg n kawan aq si mulaikah...ni haa gambarnye... Ngan baba dorg xsempat r sbb xnak la aq...baba dorg tu ustaz bhasa arab aq sniri...segan siottt... lagipon mna la baba dorg ada tym ni...kan outstation..eheee... =)

yg bju kuning tu la mama dorg, kak faizah...

ni gambar aq dorg n mulaikah...

p/s: sowi r...gambar kelam sikit arrr...gambar enset je pon...gua mne ada dslr...isk3...nak ank dato' bg kat gua dslr...huhuhu...(berangan je la kau huda ooiiii...)