Diskriminasi Kaumkah??

Posted by hudhud cool , Saturday, December 24, 2011 6:33 AM

Semalam, ari jumat, aq ngan kawan aq rancang balik utara.kg aq laa... Tiket bas kitorg kul 1.30 ptg.. Sampai je kat pudu 2, kitorg trus la pegi kat kfc,melantak puas2 dlu. Then trus pegi surau dy. Pastu makcik yg jga surau 2 dgn mka berlgak giler trus sound bila kitorg nk msuk,
" adik,arini laki je.pompuan xleh masuk!" begitu la tegasnya. naik bulu roma aq.. aq pon tny r blik..
"err..pastu pompuan nk smayang katna??" macik tu trus jeling aq smbil jawab blik.
"xtaw..surau kat lain kan byk lg?? kat pasaraya kat luar tu pun ada." aq tgk jam...kul 1 dah...bas pkul 1.30. cmne la aq nk pegi cri surau masa2 cmni... so,aq n cik mulaikah trus blah dgn muka bengang. so aq truskan r misi tuk cri surau tp mlgnya lgsg xde kat stesen bas yg cntik, besar, lg berprestij 2. so aq pon wonder, kalu ari jumat gadis2 ayu cam kitorg ni mmg xde tempat la nak pegi smayang? yes mmg bas akan behenti tp bkn sume pacik bas nak benti lame kat satu2 tmpat. Aq igt ag aritu..di hari yg lain, masa yg lain, aq kna hon ngn pacik bas sbb lmbt. aq lmbt pon sbb pegi smayang la..adoi.. so smalam pon aq cri surau xde, mmg hangin la 1 badan aq!!
So aq pon igt nak maen redah masuk bilik polis je, nak smyg dalam 2.. pacik polis pon xde msalah nk kasi kitorg tumpg smayg.. (amacam??baik x pacik polis 2??ha...baik woo..seb bek mulaikah yg bermata bulat tu yg ckp ngn pacik 2..masa tu aq dah dilanda setan dah..keja nk ngamuk kat org je...so, aq malas nk ckp ngn sesapa..) pacik tu kata masuk wktu bru leh msuk bilik polis 2...so kitowg yg dah berwudhuk dalam bilik air BERBAYAR(sbb bilik wudhuk wanita kat surau td kan tutup.bongok kan??nak amek wudhuk kat c2 pon xleh ke??huh..annoying~) trus la g merayau. kitorg g tnya kat pacik jual tiket,blh x tgu kitorg kejap,nk g smyg..dy kta xsempat pulak... trus x jd smyg sbb dy kata bek trun ke platform skang sbb bas dah nk smpy. Hadoii...alamatnya aq kna hon lg laa...aq pk tu je dalam ati.. tp seb bek r pacik bas baik...dy tgu je aq smyg.. lek je..(sbb aq dah gna suara aq plg lmbut skali nk sruh dy tgu aq...ngeh3..or myb tujuan aq tu xslah so dy tgu je aq..)
nk taw x aq smyg katna?? aq smyg kat bwh gazebo sbb kat RnR tu pon sengal gak xde buat surau.dunia ni mmg akhir zaman la..so spnjg ari aq asik bengang sbb xde surau.seb bek aq bwk kain smyg..kalu x?? dosa hangit la aq n mereka yg mnjdikan aq bgini jga berhangit jgak...huhu...
so kat cni bkn aq nk berlagak ustazah ke ustaz ke...tp aq cuma nak sarankan yang kat tempat2 umum tu..tlong la wat surau..bkan nk sruh wat cntik cam mahligai pon tp at least bg la tmpat yg bersih, selesa, dan senang tuk kitorg umat islam, xkira la beliau LELAKI atau POMPUAN wat kerja ibadat pada yg maha Esa... ewahh~ hehe... aq pon xtaw la bape org yg terpksa tggal smyg or just abaikan smyg dorang sbb xde surau or masjid kat stesen bas n tempat2 RnR semalam. sbb aq tgk masa aq trun nk g smyg smbil bwk kain smyg aq yg dah lusuh tu(sbb kain smyg tu mk aq pny..kua3..bkn sbb lain ye para pembaca..hehe) ramai yg ilek2 agi..masa tu dah nak pkul 4 dah pon.. or aq xtaw la bas tu dah benti kat tmpat lain b4 that n aq xsedar, itu aq xtahu sbb aq ni mmg kaki tido n aq mmg tido je sejak duduk kat kusi bas tu smpy la smpy ke butterworth. aq trjaga skali je sbb trigt nak g smyg..hehe... truk kan??
jadi wahai pembina2 atau pemilik2 atau sesape sje la  yg incharge dalam hal nih..tlg la kitorg or muslim ni.. buat la surau ke masjid ke sbijik kat bangunan korg tu.. and kalau surau tu guna tuk smayg jumat macm kat stesen bas pudu tu, tlg la wat bilik spare tuk golongan wanita yg xsmayg jumat ni...jgn la sampai kitorg tetiba gi smayg jumat ngn golongan2 lelaki ni plak...dahsyat sgt plak nnt... tu je sesi luahan perasaan arini..time ksih...n harap sesapa yg bca ni pegi la kasi taw kat org yg incharge psl hal ni...2 pon kalu korg knal la..hehe.. sekian~