Posted by hudhud cool , Friday, August 26, 2011 5:02 PM

ari ahad nih aq n my family dah nk blik kelantan..hehe...kampung aq la tuh... aq n adik bradik aq lgsg xkemas baju ag...t org kata eksaited nk blik kmpung plak...posa pon xabeh agi,kalut nk beraya..hihik... nak wat cena... aq tgk ada org kat kwsan umah aq 3 hari posa da psg lagu raya...hah...nk kata pa???haha...

tp kalu blik kampung, sure aq akn rndu sesuatu...kuakuakua... as aq dah menghafal dgn jayanya schedule citer2 besh kat tv...so aq sure rndu giler kat 8 tv sbb kat klante ner ader 8 tv... huhuk...
 aq sedih...

citer korea yg aq tgk kat 8tv tuh mesti tgl lg 5 episod je...huhu... xleh jugak la aq khatam tgk citer tuh... 
huh...seb bek ade my soju...yeah~ papepon...windu giler kot kat klantan.... mish my pacik macik...kezens... n jgk lembu2 kat sna...ahahahaha.... sbb taun lepas xg beraya klate...(1st tym doe...) so...taun ni mak aq epi giler la leh blik klate...n yg bestnyer kakak aq ader jgk beraya skali...(xsmpat nk raya ngan dy taun lpas..uhuk...) so...raya kali ni best bg aq...ngeh3...

so...hopefully korg pon beraya dgn bahagia taun nie...n berharap kita leh jmpa lgi ramadhan n beraya lg taun depan...ngee~
peace~

SeLaMat ARie RaYa.....hehehe...

ayah dan kisahnya...

Posted by hudhud cool , Sunday, August 14, 2011 10:44 AM

Tadi haku, daddy, mummy, sisty, brady n my femeli g lwat my adik kat matrik dia. Sejurus je kitorang msuk ke dalam usus kereta, my daddy trus start enjin smbil ber'story mory' ngan kitowang... 

My ayah suke sembang2 ngan kitorang kalu dalam keta... (aq rsa sbb tu la aq xpenah igt jalan even jalan nk blik umah..huhuk...sadis...) Lalu ayah pon bercerita mengenai puasa...sbb skang kan bulan puase...ngee~

ceriternyer begini yer adik2...

ayah : semalam ayah pegi masjid dgr ceramah... sedap ceramahnyer... (ayah aq pegi masjid yang jauhnya kalu jalan kaki dari umah aq mgkin mengambil masa satu hari... *over* tp ayah aq nek keta...kitowang pegi kat masjid yg sekangkang burung je...ngeh3...)

kitorang : *memandang sepi kepada ayah sbb dah taw hobi ayah mmg suka story mory.

ayah : penceramah tuh buta. tp pandai dy bg ceramah. dy ckp org berpuasa ni ibarat kain pelekat...

aq : hah?! (dalam ati aq terdetik...pehal kain pelekat pulak...xde ketan lgsg...kain pelekat mna??gajah duduk ke,gajah berdiri ke, gajah sengih ke?? konpius tol r...)

ayah : kain pelekat sma cam org puasa. cuba kita pegi borong kain pelekat, beli 30 helai pon kita bleh angkat sengsowg... sbb ringan... pastu kita pon blik r umah... boh la air sbb nk bsuh kain pelekat tuh.. kena basuh dulu kalu nk pkai kan?? (kelihatan kakak aq mengangguk2 kpalanya...walopon ayah aq yg tgh drive tu xnmpk pon dy angguk2 tuh...)

ayahku berkata lagi : pastu pas bsuh nk kna bwk g jemur kn?? kain tu bsah agi...tp kita nk angkat ken tu sengsowg xleh...sbb berat. beza sgt dgn msa dy kering td... org puasa pon sma la... masa puasa ringan je... tp pas berbuka suma berat... bukan berat badan tp berat dosa... sbb buka posa ikut nfsu.. g bazar beli berguni2 makanan tp bila berbuka x abis pon. so,membazir di situ whai ank2...

aku : aha..aha... lgi2 dy kate ape??? ce cite...ce cite... (lalu aq berkata dgn nada xcited dan cumel gituh...)

ayah : so... bila nk kurgkan berat kain pelekat itu, haruslah kita memerah airnya... then sidai la baju tuh... tu pon xreti ke?? ala...proses biasa kita sidai baju... tu je citernye... abih dah story... (lalu aq menganga dgn luasnya smbil wat muka unbelievable...apehal nih?? aq bkn tny sal kain pelekat dan cra menyidai...huhuk...)

ayah : haha... (my daddy men ketawa plak..cisss....) pastu malam tuh kita kna la gi smyg trawih... wat ibadat... itulah cara nk perah dosa dan ringankan badan dari dosa...sekian...

kitorang : owh...begitu...

jadi...begitulah kisah ayahku... end of the story... ngee~ peace no war!!!

SURAT BALAS UNTUK ABG SEPETKU YANG JAUH...

Posted by hudhud cool , Wednesday, August 10, 2011 10:33 AM


"to : Abg jamal sepet yg jauh di sana....
 from : saripah senah yg manis bak susu pekat manis

abang...mungkin abg sudah berkali2 meminang saripah...namun apakan daya... saripah tidak berdaya tuk mencintai abg. isk3...ye...dulu mmg nenek asik pksa saripah mkn besi berani...sbb tu saripah pon berani tolak pinangan abg jamal...(ten points to nenek...)
abang...sesungguhnya saripah sudah mndapatkan lelaki yg saripah mahukan slama ini abg...
dy jauh lbih rndah dri abg,dan dy bukanlah serendah abg jamal sepet...saya mahu org yg tingginya 151 cm..dan bukanlah setinggi 131 cm sprti abg jamal sekrang...
diameter idungnya lebih besar dri mrker abg dan mmpu mnyedut udara dgn jayanya...
dan dy...dy...ya....dy pak supar...atok abg jamal sepet...at least matanya lbih bsar dri abg....saripah xsggup abg...xsggup lihat kelopak mata abg yg sepet tu..sakit mata saripah ni abg....
selamat tgal abg sepetku....

 p/s : org main emel la skang abg.xmen r surat...abg supar jga tau kok...haha...

Posted by hudhud cool 10:05 AM

sumtime aq rsa pelik ngan dunia nih...tp mmg byk bnda pelik yg jadi kat dunia ni... yelah dunia ni xadil...hehe...sbb tue kita kna nikmati je...
salah satu benda yg aq pelik, sumtime in certain cndition, we need to do sumthing bad tuk kebaikan... cntohnya... kna bunuh org jahat so that org len leh idup happy,mcm yg robinhood wat.pastu cntoh len is like sumtimes we must hurt sumbody so that that sumbody wont hurt anymore.. hmm... kan aq dah ckp mmg idup ni xsalunya indah...ngee~
satu lagi bnda yg aq rsa pelik is manusia ni xsempurna but people olwez nk yg sempurna. myb dah jd sifat manusia sukakan kesempurnaan. aq bg cntoh... bila org nak kawin... mst people yg dtg knuri tu nk tgk pengantin. yelah...pengantin pon nak jgak org tgk dy. kalu x xdela dy pkai baju pelik dri org kan??hehehehehe....
from that people will judge. maka terjadila cnversation di bawah...

kalau pengantin dua2 sama padan...

cik jenab : emm...sama padan sama cntik... macam pinang dibelah 15...
cik jenab : yelah jenab...padan benor... mst bahagia la idup diorang...

kalau pengantin perempuan cntik tp...laki dia xcntik...

cik kiah : tgk tu cik bedah... cntik btuk bride tu ye?? 
cik bedah : ha'ah la cik kiah....tp tgk plak laki dia. ish3... cmna la dy bleh pilih laki cmtu ye?? kurus kering mcm penagih dadah je...ish3...
cik kiah : yelah cik bedah... ntah2 dy kawin ngan laki 2 sbb duit laki tu kot... aq dgr si lelaki tu ank dato'.

kalau pengantin laki ensem cam kim bum...tp...pompuan dy xseberapa...

cik siah : ish...jeles pulak aq dgn minah ni...dpat laki punyalah ensem... mcm kim bum gitu...
cik bedah : ish....msti dy pkai nyk pengasih nih... budak skarg ni siah... bkn boleh percaya.

kalau pengantin dua2 xseberapa...

cik munah : emm...meriah jgak knuri nih...
cik bedah : nsib la dia kawin org sama mcm dia jgk... sesuai la tu... anak dorg nanti mst sama mcm dorg nanti...


 sesungguhnya perbualan xbermoral dan x sedap taik tlinga mndengar nih trjadi... wahai makcik2 yg slalu xpuas ati...sedarilah bhawasanya jodoh itu ketentuan tuhan. sudah ditentukan bagi kita siapa jodoh kita dan cuba la cari org sehensem brad pitt skalipon, tp kalu jodoh kita dgn org yg ala2 the beast dalam beauty n the beast tuh, xkemana... pasangan kita mgkin xsempurna kerana itu adanya kita untuk mnyempurnakannya... hehe... kalu nak jgak yg sempurna...jgn kawin dgn manusia. klik SINI ADA SURAT CINTA.



BEN ASHAARI : RAMADHAN #1 : SAHUR DI KALA BUDAK

Posted by hudhud cool , Monday, August 1, 2011 1:02 AM

sila klik SINI

Dulu tym budak2 aq xde la suka sgt nk bgun pepagi...dulu aq salu terpikir nape la bulan posa kita kna bgun pepagi sbb nk mkn. bkan ke t kita mkn jgk sok... hehe...(yelah,dulu tym bdak2 mna aq taw pape pon...) tapi ayah aq akn trus angkat kitorg (dulu tym kecik,aq rgn je...) and sedar2 kitorg dah ada kat depan meja, ats krusi smbil tgk hidangan sperti gambar di bawah....

Sedap doe.....


jadi itulah pengalaman sahur zaman budak aq. papepon, walopon bgun pagi xde selera nk mkn tp bila tgk mknn 2 cam bes, kitorg (aq dan adik bradik aq ler...) tetap mlantak dgn jayanya...ngee~ (T_T)

psst : kalu nk join segmen ni, u can click HERE. and kalu minat nk taw resepi gulai aym 2 klik r SINI.