dah besaq rupenya...

Posted by hudhud cool , Sunday, June 26, 2011 4:38 AM

bla korg sedar korg da besar???


jawapan aq no 1: bila aq tgk bhawasanya aq telah mnjadi tinggi. lbih tinggi dari parents aq.. (kejutan budaya aq sebentar... =.=' )

i am taller than u are!!! muahahaha...


jawapan aq no 2: bila mak aq salu kata "dah besar dah anak umi..." haaa...semput aq dengar... menakutkan sbb dengar cam aq dah xleh dok bwah ketiak mak aq lg...huhu... sdih laa... isk..

jawapan aq no3: bila aq salu dgr kengkawan aq salu je ckap sal kawen!! Dulu msa drjah 1 kitorg xsalu ckp sal kawin pown... huhuk... 

will u marry me??? (mata blink blink)

jawapan aq no 4: bila aq g umah orang kat kampung, makcik2 salu cakap dengan mata besar dorg... "laa...dah jadi ank dara dah dy... dulu rasa cam baru tinggi pinggang makcik." huhu...dorang mmg sengaja nak membuatkan aq taw yg aq dah besar...so aq kna behave pon mcm org besar which smpai skang aq cuba tp asyik fail je...hehe...

aq kna jdi cmni ke???

or cmni ke???

or mcm ni???hehehehehehe...

adikku sayang

Posted by hudhud cool , Friday, June 24, 2011 2:12 AM

aq ada adik...(macam la aq sorg je ada adik kat dunia nih...hoho...LOL) adik aq ni nmanya afifi. antara kitorang adik bradik, aq salu lupa ckit kat dy... aq kasi situation la...


kalu ada owg tny aq..
"adik bradik ada baper orang???"
apa aq jwab ialah...
"saya ada 5 org adik bradik..."
padahal aq ada 6 adik bradik...mmg sadis penyakit 'lpa adik' aq nih.. tp aq bkan salu x igt dy..aq salu xigt tym situasi cmtu je, sbb aq dah biasa sebut 5 adik bradik..(adik aq ni lahir lmbt ckit..beza umor pipi n kakak atas dy 10 taun taw...) 
apa aq nak citer is...

tdi,mksud aq baru je tdi...aq dan adik 3 taunku ni men nyanyi2 lagu...ala...lagu tym bdak2 tue..
pastu tetiba azan...pastu dy kata kat aq...
"kak da...syyhh...diam la...2 lagu allah...syhh...diam.."
aq yg mmg sparuh pekak ni xdgr plak..(ekceli lebih kepada xcaya..wow..adik aq baru umor 3 taun,xkan la dah tahu kalu azan kena syp.) so aq sruh dy ulang ape yg dy ckp.
"syhhh...kak da..azan la...diam.."
So...kat sini aq cma nak ckp, kalu dak kcik cam adik aq pon bleh diajar tuk hormat azan, kita yg berpikiran matang lebih mmpu untuk mghormati azan...
sekian dari saya...
adik aq lelaki ya...hehe

ni tym dy umor setahun.hoho...bulat gila...

ni kat blakang umah aq...hehe...dah besa...


home sweet home~

Posted by hudhud cool , Thursday, June 23, 2011 12:33 PM

setelah penat kpala aq otak aq berpikir nak blik ari rbu aka pnteng klas bi wa mnakahat or stay tuk tido lam klas yg aq rsa aq akn stil xphm pape jgk,aq pon amek kptusan bernas dgn mmbwa diri dgn bas blik kg halamanku,pnang dgn rsa hepi walopon idup aq malg xdpt beli mcd...huuu....(pelik gila mcd semban tutup kul 10..frust menungging aq!!waaa!!)


but blik umah sgt epi sbb dpt jmpa my beloved sis...lma wooo xjmpa.staun kot..seb bek dy xbrubah,,aq bru imagine bdan dy dah jdik cm belon sila hghlight..hehe
n dapt jmpa my sweet baby bro la...mkin pndy...oleh sbb skang aq dah blik jd dgn jayanya kak aq yg satu itu telah mlpaskan tggungjwb sbg kakak aka pngasuh pipi (nma adik aq..) kat aq..
jdi aq sgt bizi mnjga adik aq 2 sbb asik nak men gme je..dgn lappy yg asik shutdown sniri jer... (hampeh punya lappy.xgna ang... ingkar dgn tuan sniri.cissssss...
tp bes jgk lyan adik aq 2..sbb kalu kat nilai pon aq asik trigt kat dy..everyday taw!!(aku kakak mitali. contohilah aq!!!)
adik2 aq yg len, sok suma blik..uuu....epi banget!!so xrugi aq ponteng xhadir(sopan skit bnyinyer krana aq gadis sopan..hehe..) kelas.
so...2 oll my pren..aq dah slamat blik umah...doa aq nak lg blik nilai amek test sbb ati aq dah mlekat kat cni.rsa cm xnak blik sna lg....

Untuk Kamu Yang Istimewa!!

Posted by hudhud cool , Wednesday, June 15, 2011 8:24 AM

I feel good today walopon tdi stress gila smapai nak ckap ngan org pon malass... 
(suma gara2 elsp yg aq nyusahkan khidupan aq yg aman ni..cis!!!) but stil feel thankful coz i have my frens by my side..hehe...
and bersmbg ngan seseorg yg for me is realy special fren to me!! beb..tq...sayang gila kat ko...from deep of my heart!!haha...
sbb sume citer dy makes me laugh
and makes me feel epi jew...so penykit stres aq yg mkin kronik ni pon berkurangan la...hehe..
and aq rsa sush nak dpt kwn yg mcm 'dy' and 'diorg'
sbb 'dy' and 'diorg' semua important to me..sbb skang susah nak jmpa kwn yg sehati n sejiwa dgn jiwa kosong aq nih..so..thanks for being my friends...realy appreaciate u oll as my best fren eva!!!



gambo yang xde ketan ngan entry... akibat dri saki baki stres yg wjud dalam pale otak aq yg tgh serabut ni..


Posted by hudhud cool , Friday, June 10, 2011 1:13 PM

Dulu aq salu curious bila aq nak dpt kwn bek ni...
sbb aq salu jeles ngan kak aq..nape la dy salu dpt kwn yg cam best ea...
so aq salu trtgu-tgu la bila aq nak dpat kwn bek ni... tp ekceli aq je yg x sdar, hbgn 2 bila kita appreciate,then akn mmbuatkan the chemistry mkin rpat..

aq bg cntoh la...tym aq kat skola, bg aq kwn kat sna mmg best gila babas but the chemstry between my fren la yg xkuat sgt..tiap taun sure tukar kwn... aq pon xtaw nape...sbb jdual xsma n kita xsalu jmpa kot..
but then aq jmpa ngan makcik ni...aq xknal dy pon,dy pon xknl aq pon..tp tiba2 je sruh aq tman dy g sumwhere...aq ikut je la...pas2 tiba2 jd kwn baik...hmm...idup ni kdg2 weird taw...aq pon rsa plik bout cra kitorg jd kwn bek...haha

lg 1 cntoh..tym matrik...ari first msuk bilik,salunya aq mmg la senyap n xjd dri sniri malah aq pon xknal aq ni sapa salunya... tp tym matrik, aq pon xtaw la nape meter peramah aq ni tgi sgt smpai nak meletup...haha... sbbnya,aq smbg ngan rum8 aq smpai tgkat bwh pon dgr stiap butir yg aq ckap kat dy... dan rum8 aq 2 pon salunya senyap je(dy la yg ckp...) tp bila jmpa je aq, trus jd bising thap gaban... 

so aq cnclude, untuk ada hbgn yg akrab, xsmestinya kita kna pilih kwn 2...
sumtym, kwn 2 mmg dah ditkdirkan berjmpa dgn kita n trus mlekat di hati kita...
and ape-ape pon...human realy needs fren 2 survive...coz without them, kita bknlah sesiapa...


kungfu panda 2 best beb!!!

Posted by hudhud cool , Saturday, June 4, 2011 10:02 AM

good day everyone...

tdi aq bru lpas g the mines,knonnya nak g tman si min bli cincin tp last2 aq g tgk wyg ngan dorg..

haha...kitorg memula nak tgk cter karak tp dgr cam xbes then cncel r...

pas2 nak tgk cter pirate of carrebean(xtaw eja plak...) tp malam sgt...aq nih sopan plus anak dara ala2 gadis mlayu terakhir...so xmen r blik mlam2...haha...

so last skali, kitorg tgk la cter kungfu panda...igt cm nak nyesal abiskan 12 inggit kat ctu...tp last skali kitowg kuar dgn hati yg nak berbunga plus isi prut yg trburai sbb cter 2 lwak gler...

so aq rsa kalu korg nak korban 12 inggit korg, bek g tgk cter nih dri korg mmbzir tgk cter antu yg tmbh nghtmare korg tuh...haha...

ni aq grab dri tenet je...hahak...cm gmpak kan???
to kemal n aini n min..superb best gler kua ngan korg....hehe...