petua nak mengorat

Posted by hudhud cool , Sunday, January 29, 2012 10:38 AM

assalamualaikum semua...malam ni aq xley tido... sbb adik2 aq sumernyer dah blik hostel masing2 dan meninggalkan kakak mereka keseorangan bertemankan cahaya lampu kalimantang yang bersinar2 cahayanya... (sah la..pasni power spek aq pasti naik mendadak...AMAGAD!!) jadi aq nak citer skit petua nak ngorat. sbb bg aq kalu nk ngorat nih sng je... cuma perlukan skill n akal.. ewaahhh...(mcam la haku nih kasanova kelas pertama...)


1.jgn ngorat org yg dah berpunya

nape aq kata camni?? biasanya bila korang ngorat girl yang dah berpunya...mesti la diorang x layan korang pon..so sia2 je la kalu korang ngorat dorang... kecuali la kalau dorang tu kene paksa in love ngan pakwe dy... ala2 citer novel yg salu kawin kontrek tuh... dan jgn la sesekali kogr ngorat plak org yg dah kawen...itu bukan marah dah korang dapat tapi cedera parah...


2.gentleman

kekadang aq sdikit aneh bin ajaib cucu hairan cicit xpercaya bila aq tgk rmai kengkawan aq yang ter'in love' plus tersangkut kat mamat play2 yang sah2 la popular giler ngan gelaran beliau... walopon kengkawan aq tahu akan perangai play2 beliau, tapi still jgak nak tersangkut dan terkadang menyangkut jgak kat mamat play2 tersebut... bila aq perati giler2 punyer...(ini bermkna aq telah meng'usha' beiau dgn jayanya... amagad!!) aq dapati bahawa beliau sgt caring trhadap awek2. jadi walopon aset wajah beliau macam tapir skalipon tp beliau sgt caring ang daring, maka beliau tetaplah diminati ramai...


3.ada kerjaya atau diyakini berjaya membina kerjaya

bila korg dah ader kerjaya, then baru la gadis2 yg korang minat tuh bleh nak suka kat korang sbb bila korg ada kerjaya, korang ada duit... bila ada duit, baru la korg bleh menyara hidup dorang. bila pikir balik...susah jgak jadi lelaki nih... dorang la yang nak kena carik duit siang malam pagi petang nak sara anak bini...huhu... teringat sama ayah aq daa.. trimas ayah, trimas...


4. jangan jeles sangat

xsemestinya pompuan tu bila pegi mane2, ckap ngan laki maner2, bermakna dy curang atau cuba tuk ngorat lelaki lain... sbb kawan xsemestinya harus 1 jantina... ada je bff yang xsama jantina kan?? dari kajian aq, perempuan suka lelaki yang cool but not cold... aq ulang cool... maknanya... bila berdepan dgn probs ke or pape je yang melanda, dy akan tetap cool and bertenang... xcepat gelabah dan selesaikan masalah dengan tidak tergesa2... lelaki yg mcm 2 sentiasa nmpak macho and stylooo...uuuu... (tetiber je blushing...) sgt berbeza dengan lelaki yg asik2 marah.. nmpak agak childish di situ...awwrr...


5. berani

bila aq sentuh tentang berani... maksudnya... as a man, anda harus berani tuk konfes... tapi biarlah betul masanya... mesti korang pon taw bile girl suka kat korang camner reaksinyer... ada kajian yang menunjukkan bahawa perempuan akan menunjukkan rasa suka mereka bila dorg suka pada seseorang tetapi lelaki sukar menunjukkan rasa suka mereka sbb perempuan ni byk main feelings...emotions...kalu nak banding ngan lelaki la... so bila nak konfes, korang kena la konfes dgn cara yang paling berani... biasanya face to face... baru bergaya broo.... hehe...


ehm...stakat tu je la yang aq leh recognize... kalu ada lagi, nnt aq wat entry baru...hehehehe...

sekian...timer kasih!!!






Solat di Carta Hati

Posted by hudhud cool , Saturday, January 28, 2012 10:20 PM


enjoy laa...best gak layan lagu ni...haha...and lirik dy pon lawak and santai... xpenah dalam sejarah aq dengar ada org boh pekataan maggie kat dalam lirik lagu dy..kecuali la lagu iklan megi...haha... kalau ada kengkawan spesis dgn kwn dy ni, ley la nyanyi lagu ni...hahahahahahak... ok...FINE~ kengkadang aq pon sama gak... ngadap lappy cam orang gila..hahaha... tp papepon solat kan tiang agama... hehe... *smile*

xtaw nak boh tjuk pe daa...

Posted by hudhud cool , Wednesday, January 25, 2012 8:49 AM


itu ari...after exam...disebabkan tiket blik penang aq lmbt beli, maka...aq dgn jayanya telah mengangkat diri mnjdi kaki lepak yg berjaya... aq g mlepak kat alamanda putrajaya ngan acifera, fatin zaza n adawiyah. kitorg g r tgk citer ni... memula igt cter hantu, so sume dah sdia nk jerit bila lampu kna tutup kan... 

tgk2 ni bukannyer citer antu...tp ni citer vampire ngan lycans aka srigala jadian la...tp hudoh lg... aq pon xtaw gak...sejak citer twilight kuar ni...sume pengarah kat dunia ni pon ak wat citer sal dua makhluk aneh plus obiesly xwujud nih...tp aq layan jgak r...sbb sound effect ngan teknik action dorg mmg power giler... lagipon jalan citer dy menarik. n laki vampire tu ensem~ awwrrr....tergoda taw ngan mata biru dy...uuuu...(ee....gatal la awak niey...) aq sgt suka bila dorg nk bunuh2 org ni... tp ini x bererti jiwa aq yg tulus mulus ni pon suka darah2 segala ye adik2...

aq sebenarnya nak jgk tgk pengarah2 filem kat mlaysia ni wat muvie yg wallaweiihhh cemni kan,kan,kan?? sbb bru la aq bleh melopong depan tv and berkata, "caya la beb...lu mg rock n roll laaaa...amagoshhhhh!!!!" sbb spnjg aq kat depan pwgm yg tersrgam indah tu...aq asik menjerit dan menjerit dan mata aq cam x berkelip lgsg tgk skrin besar kat depan tu haa... (ptut la kgkawan aq pgil aq skrin maniac...huhu...) pastu bila kuar je pwagam, aq trus ngantok cam baru laps wrestling dgn gajah terbesar kat asia tenggara... betapa letihnya aq... ewaahhh~

haaa....tu je la aq nak merepek arini after lme x jengah blog aq sbb exam ritu...exam gua mmg susah wa ckp lu... sume org yg bca blog ni hatta menyinggah skalipon haruslah anda berdoa untuk kejayaan sy... trimas...adios...gua chow dlu suma...