Segmen Sepit:Aku Suka Kau

Posted by hudhud cool , Thursday, July 28, 2011 7:32 PM


 SEGMEN SEPIT : AKU SUKA KAU


Ok...arini aq join segmen sepit ni...dalam ni dy swoh aq ltak pic orang yg aq suka...aq mmg suka gila kat dy ni...
aq rsa kalu dy xde dlam dunia ni, aq pon xtaw la ape akn jdi..sure idup aq sunyi gilew...n kalu dy xde, mesti mata aq pon dah xde mood nak tgk pape dgn xcited pon...hihik...over plak...hoho...so sape yg aq ske sgt nih???

ni la dia....uuuuu....

haa.... ni laa.... Ben Wong... kuikuikui...ok...aq ska beliau bkn sbb beliau smat atau sbb spek beliau atau sbb rmbut rambut beliau (neway..rmbut beliau ada rupa kuih sepit ah...)  aq suka gila kat beliau sbb mamat yg korg tgh tgk ni is a kartunis.pernah korg bca komik Le Gardenie x??? haa...dy ni la pelukisnya... nak tgk lukisan dy x??? meh aq tunjuk...

hello...sy orange :-D

hye...sy apple. orange suka sy...hihik...sy pon cam suka gak kat dy..hohoho...

yo... aq kiwi. aq kwn bek si orange...aq xsuka lemon...n aq pompuan k...

hello... sy lemon. sy suka orange gak...

cntik kan lukisan dy....admire gile kowt... wahaha....idi

so...kat sini kene ltak napew aq suka dgn blog sepit

aq suka sebab blog dy cntik...n stylo... so aq sgt suka design blog2 yg stylo ni... walopon agk gurly...hehe... n aq agak si sepit pon gurly jgk...haha..idup sepit...

kna tag 2 kwn...so aq nk tag...hehe...

org sy tag...

Thanks....ngee~

Posted by hudhud cool , Monday, July 18, 2011 12:41 AM

Kak aq xde kat umah mgu ni...10 ari beb..lma jgak r...tapi xpe la...aq bkn nk cter psal kak aq pon.hehehehe...

ok..lets go to the main story...aq nak citer sal prangai dak2 muda zaman skang yg bg aq, uuuugghh...tlg la...like hell kowt...(mka mnyampah gilew..)

ok...semalam pkul 11.50 malam kitowg smpy kat penang sentral or lbih dikenali dgn jeti(ala...stesen bas kat bttrworth tu la...huh..) then tgu kak aq berangkat dgn jayanya ke kl.. ok tym tgu bas kak aq tu jalan,kitowg duduk melangut dulu kat depan bas tuh smbil merapu merabai... then tetiba adik aq ngis,so ayah aq bwk dy jenjalan ckit.

then ayah aq stop depan sorang bdak muda (laki yer...) yang tgh smbang dgn pompuan mna ntah. kwan dy kowt... then dgn RUDEnyer tetiba je bdak laki yg bajet ensem n bajet baik tuh ckap...

 "tepi ckit leh???"   
ok...aq xtaw muka dy cmna msa ckp cmtu tp aq rsa sure kuang aja gila sbb tetiba ayh aq mai kat aq n cerita dgn muka bengang tahap cipanzi yg bakal meletup kena bom atom. well...jarang ayah aq nk tnjuk perangai bengang dy dgn org yg lgsg dy xkenal xcept org tu wat sumting yg damn bad. then ayah aq psycho dak tuh smpy dy malu giler... nmpak sgt salah tu.. apsal nk malu bro kalu lu x salah.... buuuuu... wat malu kompeni je bro....(suka bila kata cmtuh!!!muahahaha...)

camner ayh aq psycho dy???hahaha...ekceli aq pon rasa truk dgn cara ayah aq psycho budak tu...mmg org psycho pon kalah tgk ayah aq psycho. well...meh aq gtaw korg.myb korg leh guna kalu nak psycho sesaper t..kua3...
  1. pegi kat orang yg korang nk psycho tu.
  2. berdiri depan dy dan tgk dy tnpa berkelip kelopak mata korang...fokus pandangan korg kat budak tu jer...(part ni aq turut mmbntu ayah aq untuk tmbh power tenung tuh..)
  3. pastikan korang wat muka xpuas ati n muka korang haruslah bengis dan menakutkan.
  4. tenung budak tu lama2 (err...ayah aq tenung budak tu dalam 5 minit...hehe...hebat!!!) n pastikan dy malu ngan korang dan myb dgn org di sekitarnya...
  5. ok...kluarkan ayat keramat korang... "ang xda otak ka???where's your manners?????"  smbil wat mka tegang.
  6. ok...tym tuk blah...bg ruang dy pk sniri...haha

 lepas ayah aq psycho mamat bajet tersebut, trus ayah aq blah...n aq nmpak budak tu wat muka xpuas ati kat ayah aq...tp mmg dy salah pon.sbb ape???sbb diorang sembang kat tmpat org lalu lalang...pastu kalu ada owg halang then its nrmal.xpayah la nak wat kuajaq plak...buuu...apa slahnya guna bahasa bek ckit..seperti...

"abang,maaf.tapi blh x tepi sikit. terima kasih ye abg." :-)

haa....kan manis sikit bunyinya tuh... tlg la...plis respect to the elders..kata budi bahasa budaya kita..ye x???


2 PiLiHaN

Posted by hudhud cool , Saturday, July 16, 2011 11:15 AM

Lama x buka blog kan???sebabnya aq dah bertuka keja dripda studnt sengal yg mlas bca buku kpada baby sitter yg sgt bz melayan kerenah adiknya sbb asik nak game keta je... *sigh* btw.. i'm not gonna write bout my little degil brother but about hidup mnusia kat atas mka bumi yg terchenta nih..

well..dalam hidup mnusia nih kita salu diberi 2 pilihan.wether u wanna do it,take it,grab it or u wanna let it go n change noting...but before making any decision, kita kna jgk ask ourself about wether the decision yg kita wat tuh btul2 tepat tuk kita. thats why la dlu kita ada blaja psal the road dlm literture english tym skola mngh..(ok...aq dah x igt dah form baper blaja) 

mcm mncri kwn, we need to decide who gonna be our fren. everybody yg kita jmpa ada 2 probability. wether we wanna take this gurl/boy to be our fren or not. then after we decide baru la ada probability yg len, wether we wanna tke them as our best fren or as only fren or just a little nobody in our life (or whatever). 

 so...our decisions make who we are now... so, be brave to make a decision and be strong when u make that decision. ok...dgn ini berakhirlah slot merapu bersama miss hud dgn versi rojak xbtulnya. tq... *smile*

Air Dicincang Tak Putus-putus

Posted by hudhud cool , Sunday, July 10, 2011 10:41 AM

Pernah gado ngan adik bradik?? Tu persoalan pertama yang aku nak tanya korang. Pastu bila dah gado, penah tak rasa diri cam x bersalah? (padahal kita la yg bersalah sebenarnya..kihkihkih...) pastu bila mak kita backup adik/kakak/abang..(sbb kita yg salah kan..msti la backup di pihak yg benar...sesungguhnya jalan yg benar itu lurus...ok xde kaitan..)
tpi tym 2 penah x rsa cm nak tuka parents or asking diri sniri nape aq xlahir kat mak len...nape mak ni...penah x...penah x????!!pastu pikir nape la aq ditkdirkan idup dgn mnusia2 yg xpenah puas ati ngn aq...(sbb aq gado ngn dorg kan...haha...skali lg aq rsa cacat di situ..)


well...dulu tym kcik2 aq salu la rsa cmtuh...ntah pape kan...meroyan gile kot...emm...tp bila aq majok lama2 dok lam bilik ngis lma2...(yeke????persoalan di sini!!!) aq terpikir la blik...kalu aq dok ngn family len, dorg akn lyan aq cmni ke???ntah2 lgi truk dri ni...pastu ntah2 aq kna jual kat siam jd bibik ke..amah ke...tukg sapu ke...or plg truk kna culik then kna kerat 18...xke 'the other' family aq 2 x tnteram dihantui aq???


pastu kalu aq leh tukar2 mak...aq nak tukar cmner???g msuk blik lam prut mak owg len???or wat cam citer cina 2...klahiran smula???tp kalu kita ada mak len,mak kita tue sma ke mcm mak kita yg skarg???sama ke???beb....xsama kowtttttt!!!!!! sbb dy yg kndung kita 9 bulan, dy yg susah alah2 sgala sbb kita...so dy dah knal kita sjak kita dalam prut dy lg... so...ape yg ALLAH dah bagi kat kita tue adalah yg terbaik yg kita dapat...hehe...


korang penah dgr kan cter baby tkut nak dtg dunia sbb  xde mlaikat nk jga dy. then ALLAH ckp baby da je mlaikat yg nak jga dy....mlah jga dy dgn bek lg...mak kita kan malaikat tue... so..ape yg DIA bg kat kita tue mmg dah terbaik buat kita...jadi sayangilah mak kita...adik bradik kita..sebab my ummi salu ckap, kalu kita susah tym da besar t...kita cma da family...sbb dorg plg rapat ngan kita, so nak mntak tlg pon ngan adik bradik kita jgak...so...jgn la cipta jurg antara adik bradik...peace~~~


pesanan khidmat masyarakat dari pihak penaja Miss Hud... ngee~~