Posted by hudhud cool , Wednesday, August 10, 2011 10:05 AM

sumtime aq rsa pelik ngan dunia nih...tp mmg byk bnda pelik yg jadi kat dunia ni... yelah dunia ni xadil...hehe...sbb tue kita kna nikmati je...
salah satu benda yg aq pelik, sumtime in certain cndition, we need to do sumthing bad tuk kebaikan... cntohnya... kna bunuh org jahat so that org len leh idup happy,mcm yg robinhood wat.pastu cntoh len is like sumtimes we must hurt sumbody so that that sumbody wont hurt anymore.. hmm... kan aq dah ckp mmg idup ni xsalunya indah...ngee~
satu lagi bnda yg aq rsa pelik is manusia ni xsempurna but people olwez nk yg sempurna. myb dah jd sifat manusia sukakan kesempurnaan. aq bg cntoh... bila org nak kawin... mst people yg dtg knuri tu nk tgk pengantin. yelah...pengantin pon nak jgak org tgk dy. kalu x xdela dy pkai baju pelik dri org kan??hehehehehe....
from that people will judge. maka terjadila cnversation di bawah...

kalau pengantin dua2 sama padan...

cik jenab : emm...sama padan sama cntik... macam pinang dibelah 15...
cik jenab : yelah jenab...padan benor... mst bahagia la idup diorang...

kalau pengantin perempuan cntik tp...laki dia xcntik...

cik kiah : tgk tu cik bedah... cntik btuk bride tu ye?? 
cik bedah : ha'ah la cik kiah....tp tgk plak laki dia. ish3... cmna la dy bleh pilih laki cmtu ye?? kurus kering mcm penagih dadah je...ish3...
cik kiah : yelah cik bedah... ntah2 dy kawin ngan laki 2 sbb duit laki tu kot... aq dgr si lelaki tu ank dato'.

kalau pengantin laki ensem cam kim bum...tp...pompuan dy xseberapa...

cik siah : ish...jeles pulak aq dgn minah ni...dpat laki punyalah ensem... mcm kim bum gitu...
cik bedah : ish....msti dy pkai nyk pengasih nih... budak skarg ni siah... bkn boleh percaya.

kalau pengantin dua2 xseberapa...

cik munah : emm...meriah jgak knuri nih...
cik bedah : nsib la dia kawin org sama mcm dia jgk... sesuai la tu... anak dorg nanti mst sama mcm dorg nanti...


 sesungguhnya perbualan xbermoral dan x sedap taik tlinga mndengar nih trjadi... wahai makcik2 yg slalu xpuas ati...sedarilah bhawasanya jodoh itu ketentuan tuhan. sudah ditentukan bagi kita siapa jodoh kita dan cuba la cari org sehensem brad pitt skalipon, tp kalu jodoh kita dgn org yg ala2 the beast dalam beauty n the beast tuh, xkemana... pasangan kita mgkin xsempurna kerana itu adanya kita untuk mnyempurnakannya... hehe... kalu nak jgak yg sempurna...jgn kawin dgn manusia. klik SINI ADA SURAT CINTA.



2 Response to " "

teqa Says:

satu soklan:makcik2 ni kecoh bebeno diorang dah kawin ke msih menyolo?almaklumlah career reporter ni kan perlukan komitmen,tu yg slalu jadi.........

hudhud cool Says:

hahahahaha....good quest dear...
watak2 di atas xde kna mngena antra idup dan mati..ngeh3...

Post a Comment